Absență

Posted: March 9, 2017 in Viaţa
Tags: , , , , , , ,

885719_873359536064195_6958799255024466291_o

Orice persoană a avut parte de momente grele până acum, momente de care nu îşi doreşte să îşi aducă aminte, momente pe care ar vrea să le uite,clipe prin care au fost nevoite să suporte acea durere generată, clipe în care au spus GATA! NU MAI SUPORT!

Cunoaşteţi persoane de genul sau poate…propria persoană?  Vă întrebaţi mereu ” De ce? De ce eu? De ce mie?” Ei bine, un lucru e cert…viaţa ne învaţă. După cum tot repet, nimic nu e întâmplător în această călătorie numită “viaţă “, totul şi toţi cei care apar şi pleacă din viaţa noastră, apar sau au apărut cu un scop, scop pe care doar noi îl ştim şi de care trebuie să ţinem cont. De ce?  Ei bine, aceste momente grele, momente de teroare dacă le pot spune câtorva, ne-au format ca persoane, ne-au întărit caracterul…orgoliul şi sufletul nu ne trebuie călcate în picioare de oricine ne apare în cale şi pretinde a fi mai tare de caracter sau că le ştie pe toate. Nimeni nu le ştie, doar tu, acea persoană care a fost părtaşă unui asemenea moment, doar tu ştii cât ai suferit şi poate încă o mai faci fără să vrei…aceste momente nu se uită, fac parte din trecutul nostru, din persoana de astăzi! Să nu ajungi să te compari cu alte persoane care poate ţi se par superioare din diferite aspecte, nu ai motive!  Tu deţii înăuntrul tău ceva mult mai puternic decât ar putea arată ele pe dinafară!

Există persoane care ar face aproape orice numai să fie lângă tine în orice moment şi tu la fel, deoarece un timp a fost totul roz ,fluturaşi şi inimioare, dulcegării şi zâmbete, toate sincere…până în momentul în care să vă cunoaşteţi defectele. Tu  le accepţi pe ale sale, dar acea persoană…hmmm, nu prea. Dar ştiţi ce?  Nu sunt defecte, sunt doar nişte manifestări mai ciudățele, manifestări prin care te descarci pentru că la un moment dat oricine oricum o face în felul său. Crede că te poate schimba şi începe să îţi explice pe un ton blând că orice se poate schimba dacă îţi păstrezi calmul, dar totuşi până când să fii calm?  Începe să îţi povestească unele clipe grele din viaţa sa şi cum a reuşit să reziste dar tu începi să zâmbeşti, ceea ce îţi povesteşte e nimic pe lângă momentele trăite de tine.  Poate totul se rezolvă în momentul în care te calmezi, dar nu crezi că te simţi mai bine când plângi şi ţipi ? Cu siguranţă într-un loc mai retras, un loc în care să fii numai tu cu tine , unde nimeni nu te judecă şi nu încearcă să te sfătuiască în legătură cu ce ar trebui să faci în acele momente. Plângi dacă trebuie şi te face să te simţi mai bine, ţipă dacă asta simţi că trebuie să faci, pentru că odată cu ele pleacă şi acea senzaţie de greutate insuportabilă din piept.

Vei auzi din gura unor persoane că aceste manifestări ale tale le fac rău, că le transmiţi din starea ta şi cel mai bine e să păstraţi distanţa pentru un timp. Ha, eu cred că oricine are această parere nu este o persoană destul de puternică, mereu se lasă pradă negativismului şi nu încearcă să îi ţină piept.

Acum, dacă prezenţa voastră le face rău, atunci absenţa le va face mai bine?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s