Iarna -bucurie sau chin?

Posted: December 18, 2015 in Magie
Tags: , , , , ,

image

Iarna…când rostești sau auzi acest cuvânt, la ce te gândești? 
    Sunt două categorii de persoane: unii iubesc iarna,ceilalți o urăsc. De ce? Mereu apare acest ” De ce?”.
    Să începem cu începutul.:-P
  Anotimpul de iarnă este unul din cele mai frumoase anotimpuri, da știu, veți spune că toate anotimpurile sunt frumoase. Desigur,fiecare anotimp cu magia sa,dar,iarna are ceva mai special. Are steluțe minuscule de gheață, albul impecabil, “haina” pufoasă pentru natură, sclipirea ușor orbitoare în noapte.
    Copiii iubesc necontenit acest anotimp,deoarece pot da naștere unor noi prieteni (oamenii de zăpadă, îngerașii de zăpadă ), îi pot modela după cum vor ei,chiar și cu ajutorul părinților,bunicilor.
    Când ninge,de ce nu ne adăpostim de fulgii de nea cum ne adăpostim de picăturile de ploaie?
    Părerea mea…atunci când ninge și stai în calea lor,simți că zbori printre stele, ești parte din ei. Chiar dacă fulgii ajung să se topească pe corpul tău din cauza temperaturii puțin mai ridicate,ești conștient că la un moment dat îți va ajunge pe piele,dar,nu îți pasă, vrei să le simți atingerea blândă în continuare. Uneori, închizi ochii, îți ții fața spre cer,deschizi gura și scoți limba pentru a fi atins măcar de un fulg, să simți cum se topește, să simți cum trece de la o temperatură la altă, într-o clipită.
    

image

Decembrie…luna cadourilor
  Din toate lunile anului,cred că decembrie este cea mai așteptată. Este luna în care primim cele mai multe cadouri, oamenii devin mai buni(nu mi-am putut explica niciodată de ce), dăruiesc din puținul lor,iartă, se împăca,se fac reuniuni de familie,cadouri multe,din toate colțurile țării . Dar,de ce nu are explicație acest fenomen?  Vă spun eu…e Magia Iernii sau a Crăciunului….când îți pui o dorință în Ajun de Crăciun, se îndeplinește, depinde cât de mult îți dorești. Asta ar fi cam o parte din motivele pentru care iarna reprezintă bucurie pentru unele persoane.
    Totuși, de ce chin?
  Pentru unii e un chin, deoarece e frig, gerul le îngheață corpul,ninsorile puternice sau viscolul blochează drumurile, distruge aproape tot, dar,de ce să fim pesimiști?  De obicei,cei mai în vârstă, nu mai fac față iernii și dau vina pe natură.
     Ar trebui să vedem orice este bun dintr-un lucru rău, deoarece orice are o rezolvare, nu trebuie să ne descurajăm.
     Recunosc,urăsc frigul,dar,iubesc zăpadă și magia ei.
     Țineți minte….oricât de mult înaintați în vârstă, nu lăsați copilul din voi să moară, lăsaţi-l să se distreze în continuare,deoarece, ați fost și voi copii odată și nu vă păsa de cât de frig era afară sau că vă certa mama că erați înghețați de frig, voi erați fericiți de ninsoarea magică, peisajele mirifice,jocurile amuzante cu prietenii și zăpadă moale.
     Nu uitați că ați fost copii și copii veți fi până la sfârșitul zilelor!       😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s