Direct versus indirect

Posted: June 11, 2015 in Viaţa
Tags: , , ,

image

  Tuturor ne este mai uşor să comunicăm prin SMS sau diferite site-uri de socializare. De ce?
  Nu ştiu dacă aţi observat, dar,mulţi dintre noi preferă să comunice  cu diferite persoane în mod indirect. Fie că e frate,amic sau o persoană străină, ne este mai uşor să comunicăm în acest fel. De ce?
   Cine sunt aceste persoane?
Deseori, persoanele mai timide,mai slabe de înger, aplică această metodă din diferite motive:  îşi fac griji că persoana din faţa lor să nu-şi facă o impresie greşită despre în felul în care vorbesc sau poate nu o fac corect gramatical, se bâlbâie sau îşi fac griji despre vocea lor,poate e prea groasă, prea subţire, prea piţigăiată. Aceste motive sunt inutile, deoarece trebuie să ne acceptăm aşa cum suntem noi şi cei din jur să ne accepte la fel.
   Această metodă este folosită mai des de tineri şi adolescenţi. Se cunosc mai întâi pe faimosul cont de Facebook, fac schimb de numere de telefon apoi continuă prin SMS. Rar se întâmplă să vorbească la telefon, să se audă şi să se asculte reciproc. De ce? Într-adevăr ,această metodă este mult mai simplă, ocupă mai puţin timp şi nu se obosesc să deschidă gura. Se cunosc foarte bine unul pe celălalt, dar, când ajung să se întâlnească faţă în faţă, descoperă cu totul altă persoană, nu un robot. Îi vezi reacţiile, cum gesticulează, cum râde,real,nu cu ajutorul emoticoanelor,ele nu pot simţi pentru noi, doar reflectă o anumită stare pe moment.
  Eu sunt de acord cu ambele metode,deşi comunicarea prin metoda directă o apreciez şi o aplic mai mult. Atunci poţi spune că într-adevăr  cunoşti o persoană. De multe ori se întâmplă să te înţelegi bine cu cineva pe internet,dar,când treceţi unul pe lângă altul pe stradă, să vă faceţi că nu vă cunoaşteţi, vă salutaţi doar din priviri şi poate un mic zâmbet. Nu e bine,nu aşa îţi faci un prieten.
   Cred că acest tip de comunicare, prin metoda directă trebuie aplicată mai des,oriunde şi de oricine, pentru a ne descoperi reciproc şi chiar pe noi înşine .

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s